Tuesday, November 30, 2010

ACAR DAGING

Hai hai hai,

Ha .... ni ler dia resepi baru yang akak nak share dengan u alls! Namanye acar daging! Senang jer, tak yah tumis2, semuanye fresh, tinggal gaul rata2 jer .....

Actually kan, akak ni tercari-cari resepi acar portugis, tapi masih belum berjaya mendapatkannya, jadi akak try ler buat acar daging ni, tetiba jer ilham datang .....


ACAR DAGING


Bahan-bahan :-
  • 1 mangkuk sup (kecil) daging* yang telah direbus empuk. Hiris nipis, kemudian potong kecil2 macam lidi mancis.
  • 1/4 biji capsicum merah* - hiris nipis
  • 1/4 biji capsicum hijau* - hiris nipis
  • 1/2 biji tomato* - potong dadu
  • 1/2 bawang besar* - potong dadu
  • 4 biji limau kasturi
  • Gula*
  • Garam*
Cara-cara:-
  • Satukan semua bahan bertanda * dalam satu mangkuk yang sesuai untuk menggaul.
  • Perahkan air limau kasturi, gaul rata dan hidangkan.
Senangkan, baik korang cuba, sedap tau .... kalau suka extra pedas, boleh tambah cili padi yang dihiris halus. Kalau nak extra vege, boleh gak tambah celeri, sedap woo .....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...