Monday, September 27, 2010

MENCARI YANG HALAL!

Salam sume,

Haaaa ..... ni bukan nak jual minyak tau! Tapi nak bagitau nie ler sos ikan @ nampla yang dalam kategori 'halal' selepas mendapat nasihat dari blooger Mat Gebu .... Kita anggap sos keluaran Lam Soon ni halal sebab selama ni pun minyak Cap Pisau yang ada dipasaran sejak zaman silam tu tidak ada pertikaian secara terbuka. Tunggulah nanti kalau ada makluman pasal sos ikan ni, selagi ada cop HALAL tu, kita tawakkal le yang ni boleh digunakan. Selama ni kita jumpa buatan Siam yang berlambak di pasaran! Yang ni kita puas cari kat Giant Tampoi, ..... akhirnye jumpa gakkk! Sampai sakit pinggang membongkok cari kat rak paling bawah sekali sos ikan ni bertapa ... aaaa... ada masa lapang nanti nak try Kari Hijau Thai ... resipi dari blog Mat Gebu .... air lur dah meleleh nie .....

1 comment:

  1. Kalu akak check btol2, sos ni dibuat di thailand, ade chop halal thailand kt botol tu....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...