Hari ni akak nak post few N3 tentang biskut raya yang akak buat sendiri untuk raya tahun 2010! Tahun ni terrrrajjjjiiiinnn plak, tak tau la nape, tapi kalo rajin tak pe, jangan malas, satu bende pun tak jadik!
Nie resipinye, kalau nak cuba, akak galakkan sebab biskut ni memang sedap, lemak rasanye ....
BISKUT CORNFLAKES
(Mak Long Aunty Yam – Singapore)
Bahan-bahan
- 285 gm mentega
- 285 gm top flour
- 220 gm cornflakes diramas kasar-kasar
- 170 gm gula kastor
- 1 biji telur
- ½ camca teh vanili
- Ceri untuk hiasan
Cara-cara
- Mentega dan gula dipukul hingga putih.
- Masukkan telur dan pukul sebentar.
- Masukkan vanili, cornflakes dan tepung top.
- Gaul rata dan bentukkan bulat seperti bebola, hias dengan ceri.
NOTA : Adunan ini memang lembik dan agak melekit. Jangan tambah tepung.
No comments:
Post a Comment